Sociale robotica

In 2014 was het moment voor ons team om onze inzicht over de intrede van Robots binnen de maatschappij te laten toetsen. Wij waren al op de hoogte dat er binnen 5 jaar meer dan 30 á 40 verschillende (sociale) robots richting de markt zouden komen. Via onze haalbaarheidonderzoek kwam duidelijk naar voren dat we moesten starten binnen de zorg.

In 2016 is ons team versterkt door het team van Phildelphia. Zij waren één van de weinige zorgpartijen met dezelfde visie en durf om met ons verder te investeren. De droom ging vanaf dit moment over naar een concreet plan en visie. Hoe mooi zou het zijn als cliënten kunnen kiezen welke sociale robot bij hun past. Dat de verzorgers en ouders deze robots kunnen aansturen zonder enige ICT kennis. Hier ligt het fundamentele basis van deze innovatie.

Maar een robot inzetten ter ondersteuning van sociale zorg, daar geloofde niet iedereen in. Laat staan in de periode van 2016. Philadelphia is toen gestart met logeerperiodes. De robot ging logeren bij een cliënt. Deze logeerperiodes toonde aan dat je daadwerkelijk een sociale band kunt krijgen met een robot en dat dit bijdraagt aan de zorg van cliënten.


Het sociale robotica project is het toonaangevende robotica project binnen Nederland. Mede hierdoor heeft Brandpunt+ een mini documentaire gemaakt van deze bijzonder innovatie. Samen werken een toekomst van de zorg!


Working on the future with philadelphia

Het beste uit jezelf voor iedereen

Philadelphia ondersteunt door heel Nederland mensen met een beperking en helpt zo iedereen om het beste uit zichzelf te halen. De mensen die bij ons wonen, intensieve zorg krijgen of ambulante begeleiding. De mensen die komen logeren of hun dag zinvol willen invullen en steeds meer talenten ontdekken. Zich zo ontwikkelen of misschien wel leren werken en een baan vinden. Met al die mensen kijken wij graag naar mogelijkheden en naar kansen. 


een impressie


in de media


DE STARTUP

We love social robots!
Wij geloven in een toekomst waarin sociale robots een hulpmiddel en sociale toevoeging kunnen zijn in onze maatschappij. Daarom zijn wij gestart met het creëren van een speciaal robotplatform. Hiermee kunnen in de toekomst diverse organisaties uit de zorg, overheid, retail, horeca en zakelijke dienstverlening zelf eenvoudig aan de slag met het programmeren van hun sociale robots.


contact

We komen graag met iedereen in contact die ook een stap wilt maken in de toekomst.
Maar ook gewoon omdat je een vraag of opmerking hebt over onze projecten.
Vul onderstaand formulier is als we je ergens mee kunnen helpen en/of je een vraag hebt aan ons. 

Wij nemen dan contact met je op.