sociale kantoorrobothond

Welkom thuis Sparky
Robots spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven én op de werkvloer. Ook is uit onderzoeken gebleken dat een hond op de werkvloer kan bijdragen aan de creativiteit, productiviteit en het werkgeluk van medewerkers. Vanuit de behoefte aan innovatie en de positieve effecten op werkgeluk, heeft The Innovation Playground samen met Coca-Cola in Nederland de stap gezet om deze twee ontwikkelingen te gaan ervaren.

Vanaf vandaag is de sociale kantoorrobothond 'Sparky', een van de eerste kantoorrobothonden in Nederland.
The Innovation Playground startte in 2015 met de introductie van sociale robots in Nederland. Sindsdien heeft de organisatie veel praktijkervaring opgedaan met sociale robots in de maatschappij. Door een sociale robot te introduceren in je dagelijks leven, kun je ervaren wat voor effect dit heeft op je welzijn. Mike van Rijswijk, futuroloog en mede-oprichter van The Innovation Playground: "Als mens zullen wij steeds meer een band krijgen met sociaal gemaakte robots. We ervaren deze als leuk, lief en zelfs dierbaar. Al meer dan vier jaar ervaren wij dit in de praktijk in onze projecten. Wij gaan techniek zien als iets wat gevoel heeft en waar wij zelf gevoel voor krijgen".

De sociale robothond vormt een onderdeel van de werkomgeving en de sociale interactie tussen collega's, bezoekers en klanten. Met verschillende gezichtsuitdrukkingen, bewegingen en geluiden toont de hond emoties, zoals enthousiasme, begrip en aanmoediging. Adrienne van den Heuvel, Director Operational Marketing bij Coca-Cola European Partners Nederland: 'We zijn ontzettend benieuwd wat de komst van deze sociale robothond kan betekenen voor het werkgeluk en de verbinding tussen werknemers. Het kan immers altijd nog leuker en beter. En natuurlijk zullen wij 'Sparky' ook gaan meenemen naar onze klanten en partners. Wij willen deze innovatie en kennis delen, om er samen de dialoog over aan te gaan en natuurlijk ook om plezier met elkaar te hebben!'.

Working on the future with coca cola

Coca-Cola European Partners is a leader in one of the largest FMCG sectors in Europe’s most significant markets. We offer consumers some of the world’s leading brands and a wide choice of high quality drinks.


een impressie

Wil je zelf ook zo'n hond?

Naast Sparky hebben we inmiddels al wat meer sociale kantoorrobothonden die uit onze kennel komen.
Wil je ook graag een sociale kantoorrobothond dan horen wij graag van je. Vul onderstaand formulier in en onze honden begeleider zal contact met je opnemen.