IN DE NABIJE TOEKOMST...

Bouwen robots zichzelf en krijgen ze steeds meer menselijke eigenschappen. Tegelijkertijd krijgt de mens steeds meer eigenschappen van een robot. We krijgen protheses die aangestuurd worden door onze hersenen en we kunnen straks ons geheugen ‘bijchippen’. Gaat dit echt gebeuren? En welke (ethische) vragen roept dat op? En wat betekent dit voor onze toekomst?


In dit alles overstijgende boek geeft futuroloog Mike van Rijswijk inzicht in de ontwikkelingen die de wereld zoals wij die kennen totaal zullen transformeren. Hij maakt het onvoorstelbare, voorstelbaar en het onbegrijpelijke, begrijpelijk.

Op overtuigende wijze voorspelt hij:

  • Dat wij in de toekomst een robot als huisvriend hebben
  • We vliegend naar ons kantoor van de toekomst gaan.
  • Hoe onze keukens transformeren naar zelfdenkende en vers kokende robots.
  • Dat mensen steeds vaker chips zullen implanteren om zo sterker, slimmer of een beter geheugen te krijgen.
  • Dat er nieuwe relatievormen ontstaan tussen mens en robots.
  • We een nieuwe fase in gaan van e-commerce waarin digitaal geld de scepter zal zwaaien
  • En nog veel meer...


Mensen worden robots, robots worden mensen biedt een kraakhelder en begrijpelijk overzicht van de vele, complexe en verbazingwekkende innovaties die wereldwijd gaande zijn.  Om een juiste indruk te krijgen wat het boek de samenleving kan brengen hebben we uit verschillende hoeken van de samenleving een aantal relaties gevraagd om als referentielezer het boek al te lezen. En wat zijn we vereerd met deze mooie lijst van reacties op de vraag:

Wie zou het boek moeten lezen?


BESTEL HET BOEK NU
ALS PRE-ORDER


CARO VERLAAN

Senior manager Langdurige zorg (Wlz) 

Iedereen zou dit moeten lezen. Om te snappen wat er allemaal gebeurt, om keuzes te kunnen maken in wat we wel willen en wat niet. We houden dit niet tegen maar in plaats van het over ons heen te laten komen zouden we het positief moeten omarmen en keuzes moeten maken. Het lezen van dit boek kan daarbij helpen.

MARC VAN VENROOIJ

Head of Digital Marketing & Innovation

Een duidelijke opsomming van alle belangrijke technologische ontwikkelingen die ons leven nu en in de toekomst sterk zullen veranderen. Met dit boek ben je weer helemaal bij en weet je ook wat al die technologische ontwikkelingen voor jezelf en onze maatschappij kunnen inhouden in de toekomst. Vooral het sociale en menselijke aspect is hierin van groot belang. Dat brengt dit boek ook mooi naar voren met duidelijke voorbeelden.

PATRICIA ALBLAS

Senior Marktmanager

Ik denk dat dit een boek is waarmee je met of zonder voorkennis van de verschillende nieuwe technologische ontwikkelingen kan beginnen met nadenken over wat het voor jou als mens en voor jouw organisatie kan gaan betekenen. Het triggert de creativiteit. Als veel mensen in de organisatie dit boek zouden lezen zorgt dit vast en zeker voor beweging en ontwikkeling. Voor iedereen die interesse heeft in de nieuwe technologieën of die er “iets” mee moet. Met dit boek maak je een vliegende start 😀

Joost van der Weijden

DOOR salestrainer, speaker and programme designer

Dit boek leest gemakkelijk, is super informatief en geeft je in één middagje onderuit op de bank inzicht in de wereld waarin we nu leven en hoe die in een stroomversnelling is terecht gekomen. Zonder extreme denkbeelden, ver van mijn bed show-gedachtes of een schrijver die mij probeert te overtuigen van zijn gelijk. En, belangrijk, zonder complot theorie, doom-denken of juist volop hosanna. Nee. Feitelijk waargenomen met volop mogelijkheid om het verhaal zelf verder vooruit te denken. En dat is waarom je het moet lezen: het zet je aan tot nadenken. Positief en een beetje voorzichtig.

Michiel Vos

Jurist, journalist en Verenigde Staten-correspondent

Op een overzichtelijke en inzichtelijke manier heeft het boek me gerustgesteld over de mogelijkheden van de robotisering van de wereld om ons heen. De naaste toekomst is zo niet alleen maar ingewikkeld, onbegrijpelijk voor de leek als ik of beangstigend, maar deze robotisering brengt ons ook een serie van mogelijkheden die ons dagelijks leven kan verbeteren. Ieder tech leek zou dit boek moeten lezen - gewoon vanaf papier!

Trudie Schils

Professor Economics of Education

Mensen zouden het boek moeten lezen, omdat ze daarmee een mooi overzicht krijgen van waarover we hebben als we over robotica praten en hoe die ontwikkeling is gegaan. De links geven daarbij mooie verdere verdieping voor wie dat wil. Tweede reden voor mensen om dit boek te lezen is, omdat het hun gedachten over robotica in onze samenwerking kan aanzwengelen. Zowel de positieve als negatieve gedachten erover. En deze gedachten kunnen dan weer zorgen voor de verdere ontwikkeling en/of implementatie van robotica in de verschillende domeinen die je noemt.

Farid Tabarki

Owner/Founder

Wat een heerlijk leesbaar boek over wat een aantal innovaties voor de toekomst gaan betekenen. De lezer krijgt een mooi overzicht wat er allemaal aan de hand is en waarom dat relevant is voor heel veel verschillende sectoren. Soms was het ook een feest der herkenning, omdat ik in mijn eigen boek ‘Het einde van het midden’ geprobeerd heb om een aantal onderwerpen waar jij ook op ingaat te duiden. Voor mij was het woord ‘biofeedback’ nieuw, dus die staat vanaf nu genoteerd. Het concept was me natuurlijk wel al bekend maar het woord zelf niet dus dank daarvoor. Volgens mij is je boek voor iedereen die innovatie wel interessant vindt, maar de ontwikkelingen niet dagelijks (of wekelijks) volgt zeer relevant en interessant.

Steffie Hoeijmakers

Manager Business Development, Marketing & Communications

Denk je van jezelf dat je digital savvy bent? Dat je alles al weet over de digitale wereld? Dat je op de hoogte was van de nieuwste digitale ontwikkelingen? Dan heb je het helemaal mis. Dit boek laat zien hoe complex de huidige digitale wereld is. En hoe onmogelijk al die ontwikkelingen bij te houden zijn. Dat kan alleen een innovator en futuroloog als Mike.

Aan de hand van alledaagse voorbeelden wordt ingezoomd op super slimme innovaties die eigenlijk te simpel voor woorden lijken. Daarna zoomt Mike weer uit en zie je pas hoe deze ogenschijnlijk simpele oplossingen tot stand zijn gekomen. Erg leerzaam en vooral erg inspirerend. Het boek prikkelt mijn fantasie en ik kreeg er direct nieuwe ideeën door! Heel benieuwd naar het volgende deel uit deze reeks! 

Niek van Exel

Vader van Lydia

Ik denk dat dit boek verplichte kost moet worden voor 'de zorg' als het ondersteund wordt door trainingen/webinars etc. om zo de mensen de kennis en inzichten te bieden die nodig zijn voor acceptatie. Verder lijkt mij een dergelijke inzet voor verwanten van de cliënten in de zorg, onontbeerlijk.

 

Het boek is toegankelijk geschreven en met wat hulp voor velen een eye-opener. De toekomst komt in je boek mooi en uitdagend in beeld.

Raymond Fafié

Founder

Met veel belangstelling heb ik je boek gelezen. Super gaaf dat je deze stap zet, en de verdieping in nog 7 boeken belooft veel goeds. Je bent geslaagd in het begrijpelijk neerzetten van een aantal bewegingen. Tijdens het lezen heb je me echt nieuwsgierig weten te maken. Het triggert dus en roept ook een gevoel van urgentie op om me hier meer in te verdiepen. Ook om zelf meer na te denken als manager, maar ook in privé, over wat er overmorgen gaat gebeuren in plaats van vandaag of morgen. Dit is ook direct de reden dat anderen het zouden moeten lezen.

Chiel Baauw

CEO

Als je benieuwd bent of zelfs bang wat de toekomst allemaal inhoudt, lees dan Mensen worden robots, robots worden mensen. Je hoeft geen technische kennis te hebben om grip te krijgen op de wereld van morgen. Het enige dat je nodig hebt zijn deze juiste handvatten. Een fijn zicht op de toekomst, geeft nu een rustig gevoel.

Marty van Dam

Directeur Mens & Maatschappij

Jouw boek heeft mij naast het overzicht van de hoeveelheid aan ontwikkelingen vooral geïnspireerd in de kansen die in de samenhang geboren worden. Kansen die perspectieven voor bewoners dichterbij brengen, die innovaties kunnen versnellen, samenwerkingen urgenter maken. Met andere woorden een prachtige inspiratiebron om mee aan de slag te gaan. Het boek biedt naast een brede inspiratiebron ook veel kennis aan degene die de impact van technologie op leefgeluk echt willen begrijpen.

Fred Pijls

Voorzitter raad van bestuur

Ik heb het met heel veel belangstelling gelezen en ben onder de indruk van je opbouw en schrijfwijze. Het is heel toegankelijk en de wijze waarop de ‘regendruppels’ bij elkaar komen een mooi gevonden opbouw.

Vorige zomer heb ik Homo Deus van Harari gelezen en de gelijkenis is het futurologische waarbij jij in meer praktische zin de volgende wereld beschrijft en Harari de filosofische en ethische kant belicht. Beide boeken hebben me enorm geïnspireerd.

Maurice Benneker

Business & Marketing Manager

De ontwikkelingen in de wereld en specifiek de ontwikkelingen die je hebt beschreven in je boek gaan heel snel. Sneller dan dat we denken en we zijn nu in de 21e eeuw in een nieuw tijdperk gekomen zoals onze verre voorouders vergelijkbaar met de industriële revolutie. Ik realiseer mij dat als je ‘de gewone burger’ wilt betrekken bij deze vooruitgang en wilt laten zien wat de impact van deze ontwikkeling zou kunnen zijn, dat dit nog een hele klus gaat worden. Ik bedoel hiermee te zeggen dat de techniek nu al zo ver is dat de gemiddelde burger zich hier nog niet van bewust is. Hoe organiseer je dan dat deze mensen aangesloten worden, of is dit een verantwoordelijkheid van de mensen zelf? Zo zijn er telkens meer vragen bij het lezen van het boek. Het lezen van het boek zet je aan het denken en dat zou een mooie eerste stap kunnen zijn die ik vele andere mensen gun.

Adrienne van den Heuvel

Strategy Consultant | Business Coach

Ik heb met veel plezier jouw boek gelezen. En eigenlijk zou iedereen, jong & oud, dit boek moeten lezen. Het geeft overzicht en inzicht in de 14 belangrijkste technologische ontwikkelingen en hun samenhang. En daarmee geeft het dus een kijkje in de toekomst, voor de korte en lange termijn. En met de inspiratie van mogelijke toepassingen in verschillende sectoren en categorieën wordt het concreet gemaakt, en wordt je aan het denken gezet voor je eigen werkgebied. Ik heb door de ogen van Mike gekeken naar onze toekomstige wereld. Een wereld die misschien eng en ver weg lijkt maar juist ook heel menselijk kan zijn.

SIEM VAN DE BROEK

Bestuurssecretaris

Robotisering en robots: het klinkt zo spannend en ingewikkeld. Maar ook een ver-van-mijn-bed-show, al die techniek en technologie. Wat moet ik ermee? Het gaat mij toch niet aan? Zolang de mens bestaat - dat leert ons de Griekse mythe over Thalos - zijn we bezig met techniek en technologie. Robotisering is inmiddels op allerlei manieren onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Soms zonder dat we het nog doorhebben. Ik raad iedereen van harte aan dit boek te lezen. Het geeft een goed overzicht over en inzicht in wat er allemaal speelt. Goed geschreven en bij elkaar gebracht in samenhang. Ook als je het thema spannend vindt of apert tegenstander bent, adviseer ik je om het te lezen. Sluit je er niet voor af. De inhoud geeft in ieder geval beter inzicht. Dan kun je daarna nog altijd bepalen wat je standpunt is.

Jos Hegeman

Directeur Health & Hospitality

Een indrukwekkend relaas van de huidige technologie en de toekomstige ontwikkelingen. Wat het sterk maakt is dat je hierbij tevens ethische en maatschappelijke dilemma’s beschrijft. Ik dacht redelijk op de hoogte te zijn, maar ben erg onder de indruk van wat nu al kan, gebeurt en welke vragen deze oproepen.


Goed dat je door dit boek de discussie niet alleen op gang brengt, maar ook scherp de voor en tegens van technologische ontwikkelingen beschrijft.  Geniaal vind ik de wijze waarop je uiteindelijk komt tot de metafoor van de druppels en de kracht als je deze laat verenigen. De wijze waarop je dit beschrijft spreekt je grote passie voor innovatie en ontwikkeling. Ik zal dit boek zeker nog vaker thematisch oppakken om met anderen daarover van gedachten te wisselen.

Jop Versteegt

Directeur Business Development

Om je buiten de gebaande wegen te laten denken … om te zien welke ontwikkelingen er nu al zijn en wat de impact of doorontwikkeling kan zijn op langere termijn. Maar ook een inspiratiebron om voor jezelf af te vragen welke ontwikkelingen wenselijk zijn en wat we daarop dan te doen hebben met elkaar. 

Sietske Wever

Accountmanager Business Connections

Het is nu, versneld door Corona, belangrijker dan ooit om aandacht te hebben voor de impact van alle digitale ontwikkelingen en de veranderingen die dit in onze maatschappij teweeg gaat brengen. Dit boek benadert deze ontwikkelingen vanuit verrassend veel perspectieven, met oog voor het belang van ethiek en levert belangrijke positieve input voor zowel het wetenschappelijke als maatschappelijke debat omtrent de toekomst van de belangrijkste technologische ontwikkelingen. Het prikkelt je nieuwsgierigheid, laat je anders denken en zet je op scherp!

Jan Meerman

Directeur

Meer mensen dienen nut en noodzaak van specifieke robotica toepassingen te kennen. Mike van Rijswijk inspireert en zet in dit boek helder uiteen waar de kansen en ambities liggen. Wij moeten in de volle breedte ons vertrouwen laten groeien in de mogelijkheden. We moeten zo snel mogelijk samen aan de slag in praktijkomgevingen. Alleen dan zullen we ontdekken hoe dingen werken en of ze gewenst zijn of niet. 

Tom Spanjaard

Managing partner

Dat de veranderingen razendsnel gaan, maakt het ook het boek van Mike van Rijswijk ons als geen ander duidelijk. Met pakkende inzichten uit zijn praktijk en die daarbuiten, geeft Mike een inkijkje in zijn futurologische kijk op (sociale) robotisering. Bewustwording is de eerste stap naar actie en dit boek helpt die bewustwording tastbaar te maken. Laat je meenemen in de toekomst en neem de tijd voor dit sprekende boek over onder andere AI, IoT, Deep Learning en Alexa.

Ramon van der krogt

Directeur

Als ondernemer heeft het me een koers gegeven, waar ik de komende jaren aan wil werken. Ik had een aantal scenario’s, ik kwam maar niet tot mijn kern. Je boek heeft me hierbij geholpen. Als vader heeft het me vertrouwen en ontspanning gegeven. Mijn vier kinderen investeren blijkbaar spelenderwijs tijd aan een toekomst die voor hun realiteit zal worden, zonder dat ik dat wist. Je haalt in je boek een quote over verbeeldingskracht en logica van Einstein aan. Mijn favoriete quote! Voor dit boek combineer zijn woorden als volgt: “soms is er verbeeldingskracht nodig om logica te ontdekken in onze snel veranderende maatschappij, dit boek is een stevige shot toegankelijke en broodnodige verbeeldingskracht” chapeau!


Had ik maar geweten, is geen excuus meer.. 

had ik het maar gelezen wel.. 

HANS BLUIJSSEN

Voorzitter Raad van advies

Wat mij betreft is het een overbodige vraag waarom je dit boek zou moeten lezen. Net als dat we vroeger spraken over de tv serie ‘dass raumschiff’ dat inmiddels al lang werkelijkheid is, moeten we doordrongen raken/zijn van het feit dat de toekomst zich alsmaar abstracter ontwikkeld. Dus het lezen is geen moeten, maar pure noodzaak.

Marja Abrahams

Senior Manager

Dit boek laat goed zien, dat techniek een vast onderdeel is van ons leven  en nog veel meer gaat worden. Maar in plaats van te focussen op de techniek, gaat het in mijn ogen juist om de maatschappelijke en sociale impact van nieuwe technieken. In dit boek komen beiden aan bod en daarom geschikt voor iedereen die op zoek is naar inspiratie, innovatie waarbij we oog houden voor de kwetsbare kant van het leven. Mike zijn boek prikkelt de lezer om zich te mengen in het maatschappelijke debat en de durf om hierin de regie te pakken.

Reinier Castelein

Voorzitter

Veel mensen hebben een telefoon die veel meer kan dan waar ze hem voor gebruiken. Niet alle functies worden gebruikt of niet alle apps om nog meer te kunnen worden gedownload. Er kan zoveel meer met de apparaten die we nu al dagelijks gebruiken. Als je ‘Mensen worden robots, robots worden mensen leest’ gaat er een wereld open waarin verbindingen worden gelegd tussen apparaat en mens, maar ook tussen mens met apparaat en samenleving. Een leesbaar boek waarbij bedreigingen die robots altijd omkleden worden weggenomen maar ook een boek waarin ethische dilemma’s zichtbaar worden. Je kan het er warm of koud van krijgen maar ontkomen doe je niet. Een boek wat je wil lezen als je op weg bent naar morgen.

Greet Prins

Voorzitter Raad van Bestuur

Digitale technologie krijgt een steeds belangrijkere plek in onze samenleving. Juist daarom is het zaak dat je weet wat al die begrippen betekenen, zodat je je kunt voorbereiden op wat de toekomst ons brengt. Dat vind ik zo knap aan dit boek. Op een heldere, inzichtelijke en praktische wijze legt Mike de diverse technologische begrippen en ontwikkelingen uit. En tussen de hoofdstukken door wordt je fantasie uitgedaagd met diverse voorbeelden van hoe de toekomstige samenleving eruit zou kunnen zien. Dit boek zal je ongetwijfeld veel verrassende inzichten geven in hoe de techniek en daardoor ook onze samenleving zich in de toekomst door digitalisering zullen gaan ontwikkelen.

Noortje Brouwers

Organisatieadviseur in de gezondheidszorg, eigenaar Entreprenoortje en associëren van Bureau Obelon

Ondanks dat de toekomst niet volledig te voorspellen is, geeft het boek een inkijkje in verschillende technologische trends in de samenleving van de nabije toekomst. Het geeft ten minste te denken. Het doet een appèl op alle stakeholders om zelf actief regie te gaan voeren op een wenselijk maatschappelijk toekomstbeeld waarin we een balans moeten vinden tussen de rol die techniek en mens ten opzichte van de elkaar moeten krijgen.

Dit boek is daarmee interessant voor iedereen die zich daarbij aangesproken voelt.

Matt van der Poel

Partner & CXO

Het boek geeft ontzettend helder weer wat de belangrijkste technologische ontwikkelingen zijn en hoe deze druppels in samenspel met elkaar leiden tot een compleet nieuwe wereld. Het is een absolute ‘must read’ voor iedereen die bezig is met de toekomst!


Bestel het boek
nu als pre-order


Meerdere BOEKEN bestellen?

Wil je voor je team of bedrijf meerdere boeken tegelijk bestellen dan is dat geen probleem. Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat de boeken als pre-order worden besteld en dat je hiervoor een factuur ontvangt. 15 boeken €398,25 verzendkosten € 8,50
5% korting per boek

50 boeken € 1.257,50 verzendkosten € 14,50
10% korting per boek

100 boeken € 2.375,00 verzendkosten € 14,50
15% korting per boek

The Innovation Playground

Solvayweg 8

6049 CP Herten


KVK 68124015