delivery drone

DPD Delivery Drone

DPD is sinds 2016 de eerste vervoerder ter wereld met een commerciƫle drone lijn, waarbij wekelijks pakketten worden vervoerd tussen twee locaties in Zuid-Frankrijk. De drone vervoert wekelijks pakketten van max 2 kg over een afstand van 15 km en heeft intussen bijna 4000 km afgelegd. De drone vliegt zelfstandig en wordt vanuit de grond gemonitord. Om voor voldoende veiligheid te zorgen is de drone voorzien van een anti-collisie systeem en een parachute voor het veilig kunnen landen in geval van nood.


Het team van The Innovation Playground is al vanaf 2010 actief in de toekomstige ontwikkelingen van drone technologie. Samen met DPD hebben we in 2019  een Proof of Concept ontwikkeld waarmee we in Nederland de bezorging van pakketjes met drones kunnen gaan testen. Een process wat nog in ontwikkeling is en waar we nog veel in moeten leren. 


Naast DPD zoeken wij partners die ons hierbij willen helpen en die samen met ons deze toekomst visie verder willen ontwikkelen.Working on the future with DPD

DPD is leider als het gaat om innovaties. Constant zoeken wij naar digitale mogelijkheden om het onze klanten en hun klanten gemakkelijker te maken. Dit heeft geresulteerd in digitale services waarmee wij transparantie en flexibiliteit kunnen bieden. En waarmee wij onze concurrenten ver vooruit zijn.


een impressie


Wil je als partner mee helpen?

Het bezorgen van pakketjes met drones is een toekomst waarin wij geloven. Voor dit project zoeken wij bedrijven of instanties waarmee we deze innovatie verder kunnen ontwikkelen. Voor de volgende fase zoeken we een situatie waar we onze delivery drone daadwerkelijk kunnen inzetten. Denk hierbij aan het vervoeren van medicatie. We willen praktijk ervaring op doen zodat we ons proof of concept om kunnen zetten naar een volwaardig product. Ben jij deze partner vul dan onderstaand formulier in en ons team neemt contact met je op.